Mijn foto

Barbara

  • highprofile.weblog is onderdeel van het digitale platform highprofile.nl, portaalsite evenementenbranche. Deze weblog wordt bijgehouden door een twintigtal gastbloggers en beheerd door Barbara van Baarsel, hoofdredacteur internet van highprofile.nl
  • KLIK VOOR HIGHPROFILE.NL >>
  • portalsite voor de evenementenbranche

oktober 2006

ma di wo do vr za zo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Blog powered by Typepad

« Uitleg highprofile.nl | Hoofdmenu | Voor het overzicht, de indeling »

maandag 2 oktober 2006

Reacties

Hans Mestrum

En 193 woorden zijn naar je onderweg ;-)

Henk-Jan Winkeldermaat

Plug 'm hier maar even onder, Hans.

Hans Mestrum

De MENS centraal

Hiërarchieën en systemen worden ter discussie gesteld, wijsheid wedijvert met regels en liefde met angst. Leiderschap betekent niet langer dominantie, maar wijsheid.
Er is een collectief (onder)bewustzijn dat stuurt. Filosoof Arnold Cornelis noemt dat de Logica van het Gevoel. Op basis van wat ons gevoel ons zegt leren we bij. We proberen methodes en denkwijzen uit waarmee we de complexe problemen van vandaag te lijf kunnen gaan voor een betere toekomst. We waren ons gevoel even kwijt door de hang naar macht en controle. Ingegeven door het industriële tijdperk met zijn economische en financiële modellen.
Maar we willen nu verder. En daarvoor is creativiteit nodig. De creërende mens breekt los of liever: leert bij. In de nieuwe tijd krijgen we andere communicatiemiddelen tot onze beschikking: de nieuwe media. Middelen waarmee we kunnen creëren, de dialoog kunnen voeren, waarbij de mens echt centraal kan komen te staan, een stem krijgt. Middelen die ons in staat stellen om bottom-up bezig te zijn met de (geïnteresseerde) anderen. In plaats van passend binnen de nu overheersende topdown structuren ons monddood van het ene systeem naar het andere te slepen.
Het is een mooie tijd!

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.